Diensten

Het aankopen van een woning

            
Het kopen van een woning is een grote stap met grote gevolgen. Of u nu starter bent of al vaker een woning hebt gekocht, professionele hulp bij deze grote stap is zeer aan te raden

Het zoeken van een woning is door bekende woningsites als Funda.nl en Jaap.nl een stuk eenvoudiger geworden. Het hebben van een aankoopmakelaar lijkt hierdoor minder van belang. Vaak heeft de verkopende partij zelf een makelaar ingeschakeld. Deze makelaar doet natuurlijk wel zijn best om u van dienst te zijn, maar zijn belang ligt bij het verkopen van de woning, en zijn loyaliteit ligt bij de verkoper. Een verkopend makelaar is daarom niet degene die u in vertrouwen kunt nemen op het moment dat u advies nodig heeft. Sterker nog, in Nederland is het wettelijk bepaald dat een makelaar slechts het belang van één partij mag behartigen.

Het gebeurt tegenwoordig ook steeds vaker dat een verkoper zonder makelaar werkt. Zeker dan is het fijn om te kunnen vertrouwen op iemand die precies weet hoe een aankoop moet verlopen: uw eigen aankoopmakelaar!


Uw aankoopmakelaar werkt in uw voordeel en betaalt zichzelf terug


Eén van de redenen dat veel kopers niet kiezen voor een aankoopmakelaar is dat ze er voor moeten betalen. En een huis kopen is al duur genoeg, toch? Uit ervaring weten wij dat een goede aankoopmakelaar zichzelf terugbetaalt. Zowel bij de onderhandelingen, als daarna.

Onderhandelen met de verkopende partij is een vak apart. Het is aantoonbaar dat een ervaren aankoopmakelaar de koopsom verder omlaag kan krijgen dan een koper zelf. Een aankoopmakelaar is namelijk een professional die minstens net zo ervaren is als de verkopende partij. Hij kent de gebruiken, de trucs en de winnende aanpak. En daarmee verdient uw aankoopmakelaar zichzelf terug.

Op het moment dat de koop rond is, en het voorlopig koopcontract opgesteld wordt, komt de expertise van uw eigen makelaar alweer goed van pas. Ontbindende voorwaarden, speciale clausules en boetebedingen zijn voor hem allemaal gesneden koek. Zo bevestigt een aankoopmakelaar telkens opnieuw zijn toegevoegde waarde.

Door Landhuis Makelaardij in te schakelen bent u verzekerd van een gemotiveerde en actieve makelaar, die alles op alles zet om u tegen een zeer scherpe prijs eigenaar te laten worden van uw nieuwe woning.
                                                                                                                                                        


VERKOOP

Uw woning verkopen


Als u heeft besloten om uw woning te gaan verkopen breekt een spannende tijd aan. Hoe ga je het aanpakken? Stap je naar de eerste de beste makelaar? Doe je zelf de woning verkoop? Wat wordt de vraagprijs en zal je die krijgen? En om het nog eens extra spannend te maken is de woningmarkt momenteel ook nog eens in een flinke dip terecht gekomen.

De makelaars hebben nog nooit zoveel woningen in de verkoop gehad. En als de vraag naar woningen afneemt, wordt het voor u steeds moeilijker om uw woning te verkopen. En u had net een nieuwe woning gekocht en zit dus ineens met dubbele hypotheek lasten. Tegelijkertijd daalt waarschijnlijk de prijs van uw woning onder druk van de teruglopende vraag. De overwaarde wordt minder of u moet wellicht zelfs onder de vraagprijs gaan verkopen. Zorgen, zorgen en nog eens zorgen. Toch hoeft u zich niet altijd even veel zorgen te maken.

Bij de verkoop van uw woning nemen wij u alle zorg uit handen. We willen een zo goed mogelijk resultaat realiseren, maar we zijn er ook om te voorkomen dat er zich na de verkoop onverwachte ontwikkelingen voordoen. Bijvoorbeeld doordat een koper zich beroept op onjuiste informatieverschaffing.

Wat kan Landhuis Makelaardij voor u betekenen?


Na een vrijblijvend bezoek van onze makelaar, geven wij aan wat wij als mogelijke opbrengst en daarbij behorende vraagprijs willen stellen. Daarbij geven wij aan wat onze manier van werken is en wat Landhuis Makelaardij voor u kan betekenen in het verkoopproces.

De kosten van onze bemiddeling bij verkoop zijn:


In overleg met u te bepalen. Op voorhand maken wij duidelijk afspraken met een eerlijke courtage. Onze courtage is altijd gebaseerd op 'full service' dienstverlening zodat u later geen rekening krijgt gepresenteerd met onverwachte extra kosten.