Het aankopen van een woning


U bent op zoek naar een geschikte woning? Dan is een goed advies erg belangrijk. Want u wilt natuurlijk wel zeker weten of het huis waar u uw zinnen op heeft gezet daadwerkelijk uw droomhuis is op de lange termijn. Wij helpen u bij uw zoektocht naar het huis dat past bij uw budget, behoeften en smaak.

Bij Landhuis Makelaardij werken wij volgens een duidelijk stappenplan zodat u precies weet wat u te wachten staat en waar wij zorg voor dragen als u het aankooptraject met ons ingaat.

Stappenplan
In het kort ziet het stappenplan er als volgt uit:

  • Duidelijke afspraken maken; Uw woonwensen in kaart brengen
  • Een geschikte woning zoeken
  • De bezichtiging regelen en begeleiden
  • Extra onderzoek & bouwkundige inspectie
  • De onderhandelingen voeren
  • De ondertekening van de koopakte
  • Uw huis financieren
  • De afhandeling bij de notaris

Prijsonderhandelingen
De prijsonderhandelingen vinden plaats op basis van een gemotiveerde taxatie. Wij bespreken de onderhandelingsstrategie met betrekking tot biedingen, ontbindende voorwaarden, aanvullende voorwaarden en aanvullende onderzoeken.
Tevens verrichten wij de nodige onderzoeken bij het Kadaster naar de juridische documenten zoals het bewijs van eigendom, erfdienstbaarheden, bestemmingsplan, eventuele erfpachtvoorwaarden en de akte van splitsing. Daarnaast beoordelen wij de positie van een eventuele Vereniging van Eigenaars.

Koopakte
Op het moment dat de koop rond is, en het voorlopig koopcontract opgesteld wordt, komt de expertise van Landhuis Makelaardij goed van pas. Wij adviseren u over de wijze van formulering van de op te nemen ontbindende voorwaarden in de koopakte. Ontbindende voorwaarden, speciale clausules en boetebedingen zijn voor ons allemaal gesneden koek.

Wij controleren de concept koopakte die is opgemaakt door de verkopende makelaar. Als deze akkoord is, nodigen wij u uit op kantoor op om de koopakte door te nemen en te laten ondertekenen.

Wij begeleiden u bij het hele proces
U kunt ons inschakelen voor het hele aankoopproces, of u nu al zelf een huis op het oog heeft of niet. Vanaf de eerste bezichtiging tot en met de eindinspectie van de woning en de uiteindelijke eigendomsoverdracht bij de notaris.

Door Landhuis Makelaardij in te schakelen bent u verzekerd van een gemotiveerde en actieve makelaar, die alles op alles zet om u tegen een zeer scherpe prijs eigenaar te laten worden van uw nieuwe woning.